The Attic

In 1968 vestigde Willem van Kooten zich met Red Bullet Productions en Nanada Music B.V. aan De Rijklaan 1, te Hilversum.

Maar dat heeft niet lang geduurd. Niet veel later verhuisden de companies naar de prachtige villa aan de Alexanderlaan 2 te Hilversum. En tot op de dag van vandaag zitten wij daar nog.

 

Toen – na de verhuizing van Eelko van Kooten’s dance label Spinnin’ Records en de daaraan gelieerde muziekuitgeverij MusicAllStars B.V. – de zolder leeg kwam te staan, kwamen we op het idee om daar een ruimte te creëren, waar we onze componisten en andere relaties de kans konden bieden om daar met hun laptops in alle rust en ongestoord te werken aan teksten, muziek, etc.…

 

Daarnaast zochten we naar een plek, waar we regelmatig bij elkaar zouden kunnen zitten op promogebied, voor het bespreken nieuwe deals, ideeën voor exploitatie van onze uitgebreide catalogus ,het beluisteren van nieuw materiaal van onze componisten en relaties en te luisteren naar aangeboden demo’s, etc. etc.

 

In 2017 was het dan zover: The Attic was een feit!

 

Inmiddels hebben een aantal van onze componisten onze Attic ook gevonden om daar te chillen, hun administratie met ons door te nemen en daar en passant nieuwe songs te schrijven, demo’s te maken, etc.

 

Nanada heeft nimmer meegedaan aan grote writer camps, maar onze Attic leent zich uitstekend voor kleine en intensieve samenwerkingsverbanden: We nodigen zo af en toe een select aantal songwriters uit, die elkaar nog niet kennen of in ieder geval nog nooit met elkaar hebben gewerkt,  om eens met elkaar te gaan zitten, kijken of er een ‘klik’ is en om te zien of daar iets moois uit ontstaat op muziekgebied. Ze sluiten zich dan op in The Attic – soms voor een dag, soms voor meerdere dagen en avonden en dan is de afspraak: zij leveren de muziek en wij leveren de versnaperingen…!

 

Eén van de voorbeelden van een succesvolle samenwerking is “SHADOW”, geschreven door Mark van Bruggen, Emiel Samandar en Thijs Vroegop, uiteindelijk opgenomen door Tim Dawn en uitgebracht door Universal Music

 

Sinds de opening van The Attic trachten wij – met de input van onze songwriters – verbeteringen aan te brengen om onze faciliteiten zo praktisch mogelijk aan te kunnen bieden aan onze gasten.