THE KLAXONS CLAP CLAP SOUND

De accordeon is niet echt een instrument, welke je vaak in een pophit hoort.

Maar in 1983 hadden muziekproducer Jan Neef (uit Lembeek, België) en zijn band The Klaxons een wereldhit met het accordeon nummer Clap Clap Sound (geschreven door Burt Blanca/Jean-Marie Lucien Troisfontaine). En dit nummer dreigt nu wederom een grote hit te worden!

 

Onlangs werd het liedje onder het stof vandaan gehaald en gebruikt in een Duits kinderfilmpje en sindsdien is het weer razend populair!

Zo populair dat Jan Neef in samenwerking met ons label Red Bullet Productions de single opnieuw uit heeft gebracht!

 

De geschiedenis van “CLAP CLAP SOUND” in een notendop:

In 1983 stond het nummer in 15 landen in de hitparades – in Zuid-Afrika maar liefst 25 weken! “We zijn daar zelfs op tour geweest langs alle grote concertzalen. En in Engeland mochten we langskomen bij het legendarische Top of The Pops”, vertelt Jan Neef. “En dat met een eenvoudige accordeon hit zonder tekst. “Het is een liedje dat iedereen doet glimlachen, een echte oorwurm die dagen in je hoofd blijft hangen!”.

 

Jan is niet de enige die dat vindt. Onlangs kreeg hij de vraag van een Duitse producer van kinderprogramma’s of “CLAP CLAP SOUND” gebruikt mocht worden in een reeks filmpjes die kinderen achter de computer vandaan moet halen door hen opnieuw te leren zingen en dansen. En met succes; binnen een mum van tijd was het muziekfilmpje wereldwijd meer dan 6 miljoen keer bekeken!

 

De vernieuwde versie van “CLAP CLAP SOUND” is sinds vrijdag 20 maart j.l. beschikbaar op alle download- en streaming portals. Het nummer is geremastered en er is een nieuwe clip bij opgenomen. Hierin wordt door danseressen een erg aanstekelijk dansje gedaan op het nummer en van een stukje daarvan wordt zelfs een TikTok challenge gemaakt.

“TikTok is erg populair onder de jeugd en op die manier proberen ook wij de jeugd weer aan het dansen te krijgen” zegt Jan.

 

Voor de verzamelaars is er zelfs een fysieke CD single geperst die te koop is bij onder andere Bol.com!  

 

Check de clip en dans!